Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Valósággal falják a fánkot a befektetők

Tavaly nyáron lépett tőzsdére a fánkokról elhíresült massachusetts-i Dunkin' Brands Group Inc. 19 dolláros kibocsátási áron. A részvény hamarjában 32 dollár közelébe emelkedett, ami 68% feletti hozamot eredményezett pár nap leforgása alatt a részvénykibocsátáskor jegyző befektetőknek, illetve még többet azoknak a private equity alapoknak (jelenleg is tulajdonos a Bain Capital, a The Carlyle Group, és a Thomas H. Lee Partners), amelyek már korábban tulajdonosokká váltak.

0 Tovább

Továbbra is él a lengyel palagázálom

A világ legnagyobb olajipari társasága, az Exxon Mobil a héten jelentette be, hogy felhagy a lengyelországi palagáz kutatással, miután két kútját alkalmatlannak minősítette a kereskedelmi volumenű kitermelésre. A hír koránt sem biztató annak tudatában, hogy tavaly októberben a BNK Petroleum is kiábrándító eredményeket közölt. A helyi palagáz kutatások még igencsak gyerekcipőben járnak, a többi nagyágyú közül azonban már többen is jelezték, hogy a nehézségek ellenére maradnának a terepen.

0 Tovább

Európában terjeszkedik a telekommogul

A hosszú távú befektetési célpontok keresésének egyik szempontja a vállalatok terjeszkedése lehet, amely egyrészt organikus növekedés révén, másrészt felvásárlás útján valósulhat meg. Akviráláskor a befektetési sztorit a felvásárolandó cég nyújthatja, amelyre akár fundamentális alapon is rábukkanhatunk. Vegyük például a világ leggazdagabb emberét, a mexikói Carlos Slimet, aki az América Móvil nevezetű telekommunikációs cégén keresztül Európa felé vette az irányt.

0 Tovább
12
»

investor

blogavatar

A tőzsde nem kaszinó. Sokkal inkább intellektuális kihívás, ami arra sarkall, hogy még jobban megismerjük a minket körülvevő világot.

Utolsó kommentek