Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezerkilencszáz

Nem nem, most nem a Trófeás pizzából kértem vissza ennyiből, hanem az S&P 500 jutott el erre a szintre.

Ez azt jelenti, hogy:

  • továbbra is brutálisan veszik a piacokat,
  • hiába az orosz-ukrán feszülség,
  • és hiába vannak erősen túlértékelve több szektor részvényei is.

Na, most akkor mi van a híres "Sell in May and go Away" mondással? A naptár, vagy az S&P 500 éri el előbb a 2015-öt? 

Van ott még ahonnan ez jött, kövess be Twitteren: 

0 Tovább

Sell in May? A guruk foghatják a fejüket

"Sell in May and go away", vagyis "májusban eladni és nyaralni menni" szól az örök érvényűnek hitt tőzsdei bölcselet. Akik követték a tanácsot, köztük több híres hedge fund guru, most bizony a fejüket fogják, ugyanis kimaradtak június óta egy majdnem 10 százalékos tőzsdei emelkedésből. Ha megvizsgáljuk az S&P 500 Index nyári teljesítményét 2000 óta, akkor viszont azt tapasztaljuk, hogy nem árt az óvatosság a nyári uborkaszezonban.

0 Tovább

Lángra kaptak a Netflix shortosai!

A július 6-i posztunkban épp arról elmélkedtünk, hogy érdemes olyan papírokat is figyelni, melyek körül rendkívül nagy a pesszimizmus. A listánk hatodik helyezettje, a Netflix tegnap 13 százalékot emelkedett, ma pedig már 2,5 százalékos pluszban jár részvény.

Netflix

1 Tovább

Mit venne ma az „intelligens befektető”?

Már Benjamin Graham, az értékalapú befektetések atyja is kereste azt a módszert, amellyel ki lehet választani a legjobb hosszú távú befektetést. Általában nagyon sok mutatót vett alapul, többek között kockázat, növekedés, profitabilitás mutatókat és fundamentális értékeltséget tükröző szorzószámokat. Egy egyszerű összevetésből kiderül, hogy jelenleg a befektetési bankok, illetve olyan multicégek is viszonylag olcsónak tekinthetők, mint például a HP, a Whirlpool vagy a Best Buy.

0 Tovább

Égni fognak a shortosok!

Sokak szerint rosszmájúak azok, akik az árfolyamok eséséből akarnak meggazdagodni, vagy legalábbis némi pénzt csinálni, sőt, ők maguk az ördögi spekulánsok legrosszabbjai. A mostani bejegyzés leginkább a shortosok térdre kényszerítéséről szól, noha nem tartjuk ördöginek és nem áll tőlünk sem távol a baisse-spekuláció*, ha úgy ítéljük meg a piaci helyzetet. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy előbb-utóbb a shortosokat kifacsarják a piacok.

Bye-Bye

0 Tovább
«
12

investor

blogavatar

A tőzsde nem kaszinó. Sokkal inkább intellektuális kihívás, ami arra sarkall, hogy még jobban megismerjük a minket körülvevő világot.

Utolsó kommentek