Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Európában terjeszkedik a telekommogul

A hosszú távú befektetési célpontok keresésének egyik szempontja a vállalatok terjeszkedése lehet, amely egyrészt organikus növekedés révén, másrészt felvásárlás útján valósulhat meg. Akviráláskor a befektetési sztorit a felvásárolandó cég nyújthatja, amelyre akár fundamentális alapon is rábukkanhatunk. Vegyük például a világ leggazdagabb emberét, a mexikói Carlos Slimet, aki az América Móvil nevezetű telekommunikációs cégén keresztül Európa felé vette az irányt.

0 Tovább

Kinek kell rettegnie a legjobban a kínai lassulástól?

Egyre többet lehet hallani, olvasni a médiában, interneten a kínai GDP lassulásáról, ettől rettegnek sokan az európai adósságválság mellett. Kicsit utánajártunk, mennyire jogosak a félelmek, illetve mely vállalat árbevétele függ leginkább Kínától.

0 Tovább

Walt Disney: mesés kitörés

Tegnap épp arról értekeztünk, mennyire jó jel, ha egy részvény új éves vagy több éves (netán történelmi) csúcsra fut, és ezeket a részvényeket kell keresnünk. Na, a Walt Disney pont ilyen, ezekben a pillanatokban is új történelmi magasságokban jár, miközben az elmúlt hetek nagy részvénypiaci zakóiból szépen kivonta magát. Azt mondhatnánk, ideális a kép.

0 Tovább

Fel a csúcsra és még tovább!

Rég láttunk már ilyen kirobbanó jókedvet az amerikai piacokon, mint tegnap, ahogy a mellékelt ábra is mutatja, szinte minden részvény az S&P500-ban harsogó zöld színt öltött, nem ritka a 2-3 százalékos emelkedés (a "hőtérképen" minden téglalap egy részvénynek felel meg, a színük pedig napi elmozdulást jelöli, minél világosabb zöld a téglalap, annál nagyobb az emelkedés).

0 Tovább

Törökország: Tovább épül-e az Oszmán birodalom?

Törökország az elmúlt évtizedben nem csupán a kis-ázsiai régió, de globális gazdasági színtéren is az egyik legkiemelkedőbb fejlődést mutatta. A korábbi évek gazdasági sikereinek köszönhetően a világ tizenötödik legerősebb gazdaságává avanzsált, a régió egyértelműen vezető gazdasági szereplőjévé lépett elő. Mindazonáltal az ország politikai vezetése az ortodoxnak korántsem mondható lépéseivel sem az Európai Unió, sem egyéb nemzetközi szervek szimpátiáját nem vívta ki. Úgy tűnik a politikai feszültségekkel párhuzamosan gazdasági visszaesés is kialakulhat a néhai oszmánok uralta ország területén, ám recesszióról és jelentősnek tűnő gazdasági visszaesésről még korántsem beszélhetünk.

Törökország

0 Tovább

investor

blogavatar

A tőzsde nem kaszinó. Sokkal inkább intellektuális kihívás, ami arra sarkall, hogy még jobban megismerjük a minket körülvevő világot.

Utolsó kommentek