Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Égni fognak a shortosok!

Sokak szerint rosszmájúak azok, akik az árfolyamok eséséből akarnak meggazdagodni, vagy legalábbis némi pénzt csinálni, sőt, ők maguk az ördögi spekulánsok legrosszabbjai. A mostani bejegyzés leginkább a shortosok térdre kényszerítéséről szól, noha nem tartjuk ördöginek és nem áll tőlünk sem távol a baisse-spekuláció*, ha úgy ítéljük meg a piaci helyzetet. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy előbb-utóbb a shortosokat kifacsarják a piacok.

Bye-Bye

0 Tovább

Rémy Cointreau: Konyakban az erő?

Nehezen enyhül az európai adósságválság, bár jelentős eredményeket értek el a politikusok tegnap, de lassul Kína, Amerika nem önt pénzt a piacokra. A sok negatívum ellenére mégis találni olyan részvényeket, melyekbe mind fundamentális, mind pedig technikai alapon érdemes lehet fektetni. A francia italgyártó árfolyama a pesszimista globális hangulat ellenére érte el május elején a 86,49 eurós történelmi csúcsot, ami pozitív indikáció lehet azok számára, akik válság idején is kedvelik az értékálló papírokat.

0 Tovább

Mitől működik a technikai elemzés?

Te technikai alapon kereskedsz, biztosan tudod, milyen arányban jön be a technikai elemzés - szegezte nekem a minap egy ismerősöm, és egyértelműen valami ilyen választ várt: "10-ből 9-szer, néha 10-ből 10-szer". Ehelyett egy tipikus elemzői válasszal kellett lelomboznom, miszerint az attól függ. Avatatlan szemlélő számára az árfolyamgrafikonok bűvölése nem különbözhet sokban a forró ólomból, kávézaccból vagy kecske lábcsontokból való jóslástól - én is sokáig ezzel a felkiáltással tartottam magam távol a technikai elemzéstől -, de értő kezekben kiváló eszközzé válhat. Csak tudni kell, mit várhatunk tőle, és akkor akár szépen is kereshetünk a segítségével.

0 Tovább

Valósággal falják a fánkot a befektetők

Tavaly nyáron lépett tőzsdére a fánkokról elhíresült massachusetts-i Dunkin' Brands Group Inc. 19 dolláros kibocsátási áron. A részvény hamarjában 32 dollár közelébe emelkedett, ami 68% feletti hozamot eredményezett pár nap leforgása alatt a részvénykibocsátáskor jegyző befektetőknek, illetve még többet azoknak a private equity alapoknak (jelenleg is tulajdonos a Bain Capital, a The Carlyle Group, és a Thomas H. Lee Partners), amelyek már korábban tulajdonosokká váltak.

0 Tovább

Visszakapcsolt ötödikből a brazil gazdaság

Brazília sebességet váltott, visszavett a lendületből. Az elmúlt negyedévek alapján úgy fest a dél-amerikai gazdaság képzeletbeli járművének turbósebessége alábbhagy, ám még csúsztatott kuplunggal is egy kényelmes növekedési pályát mutathat fel az évtized első éveiben a latin-amerikai ország.

Brazil

0 Tovább

investor

blogavatar

A tőzsde nem kaszinó. Sokkal inkább intellektuális kihívás, ami arra sarkall, hogy még jobban megismerjük a minket körülvevő világot.

Utolsó kommentek