Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Néha ilyen pofonegyszerű pénzt keresni a tőzsdén

A kereskedést figyelve néha döbbenetesen egyszerű, vagy akár együgyűnek is nevezhető mintákat lehet felfedezni, amikre nem lehet más magyarázatot találni, mint hogy valahogy kialakultak, és éveken át azt másolják a kereskedők. Aztán pedig látszólag minden ok nélkül, egyik pillanatról a másikra semmissé válnak, és más ritmust kezdenek diktálni a piacok.

Néha ilyen pofonegyszerű pénzt keresni

0 Tovább

A két mumus: az infláció és munkanélküliség

A felemás gyorsjelentés ellenére a befektetők pozitívan, több mint 3 százalékos plusszal díjazták pénteken a Procter & Gamble (NYSE) gyorsjelentését. Nagyon úgy fest, a befektetőket jelenleg leginkább a profitok alakulása érdekli, de érdemes némileg a folyamatok mögé nézni.

0 Tovább

Itt a válság következő hulláma?

A világon végigrohanó pénzügyi-gazdasági válságot rengeteg aspektusból vizsgálhatjuk, de tőzsdei szemmel érthető módon a legfontosabb kérdés, hogy milyen kilátásokkal tekintenek a jövőbe a tőzsdei cégek. Márpedig ki tudhatná jobban, hogy mi vár a vállalatokra, mint maguk a vállalatvezetők, figyeljünk hát oda a véleményükre. Sajnos azonban távolról sem tűnnek optimistának.

0 Tovább

Mit venne ma az „intelligens befektető”?

Már Benjamin Graham, az értékalapú befektetések atyja is kereste azt a módszert, amellyel ki lehet választani a legjobb hosszú távú befektetést. Általában nagyon sok mutatót vett alapul, többek között kockázat, növekedés, profitabilitás mutatókat és fundamentális értékeltséget tükröző szorzószámokat. Egy egyszerű összevetésből kiderül, hogy jelenleg a befektetési bankok, illetve olyan multicégek is viszonylag olcsónak tekinthetők, mint például a HP, a Whirlpool vagy a Best Buy.

0 Tovább

Égni fognak a shortosok!

Sokak szerint rosszmájúak azok, akik az árfolyamok eséséből akarnak meggazdagodni, vagy legalábbis némi pénzt csinálni, sőt, ők maguk az ördögi spekulánsok legrosszabbjai. A mostani bejegyzés leginkább a shortosok térdre kényszerítéséről szól, noha nem tartjuk ördöginek és nem áll tőlünk sem távol a baisse-spekuláció*, ha úgy ítéljük meg a piaci helyzetet. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy előbb-utóbb a shortosokat kifacsarják a piacok.

Bye-Bye

0 Tovább
«
12

investor

blogavatar

A tőzsde nem kaszinó. Sokkal inkább intellektuális kihívás, ami arra sarkall, hogy még jobban megismerjük a minket körülvevő világot.

Utolsó kommentek