Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A két mumus: az infláció és munkanélküliség

A felemás gyorsjelentés ellenére a befektetők pozitívan, több mint 3 százalékos plusszal díjazták pénteken a Procter & Gamble (NYSE) gyorsjelentését. Nagyon úgy fest, a befektetőket jelenleg leginkább a profitok alakulása érdekli, de érdemes némileg a folyamatok mögé nézni.

0 Tovább

Mit venne ma az „intelligens befektető”?

Már Benjamin Graham, az értékalapú befektetések atyja is kereste azt a módszert, amellyel ki lehet választani a legjobb hosszú távú befektetést. Általában nagyon sok mutatót vett alapul, többek között kockázat, növekedés, profitabilitás mutatókat és fundamentális értékeltséget tükröző szorzószámokat. Egy egyszerű összevetésből kiderül, hogy jelenleg a befektetési bankok, illetve olyan multicégek is viszonylag olcsónak tekinthetők, mint például a HP, a Whirlpool vagy a Best Buy.

0 Tovább

Továbbra is él a lengyel palagázálom

A világ legnagyobb olajipari társasága, az Exxon Mobil a héten jelentette be, hogy felhagy a lengyelországi palagáz kutatással, miután két kútját alkalmatlannak minősítette a kereskedelmi volumenű kitermelésre. A hír koránt sem biztató annak tudatában, hogy tavaly októberben a BNK Petroleum is kiábrándító eredményeket közölt. A helyi palagáz kutatások még igencsak gyerekcipőben járnak, a többi nagyágyú közül azonban már többen is jelezték, hogy a nehézségek ellenére maradnának a terepen.

0 Tovább

investor

blogavatar

A tőzsde nem kaszinó. Sokkal inkább intellektuális kihívás, ami arra sarkall, hogy még jobban megismerjük a minket körülvevő világot.

Utolsó kommentek