Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az USA egyetlen esélye a maja naptár lehet?

Jelentős GDP csökkenés és recesszió várhat az USA-ra, amennyiben a Kongresszusban nem tudnak megegyezni a deficitcsökkentésről. Viccesen fogalmazva, amennyiben nincs egyezség, a recessziótól csak a maja naptárban prognosztizált világvége menthetné meg az Egyesült Államokat, ugyanis a 2013. január 1-jétől hatályba lépő automatikus intézkedések GDP csökkenést eredményezhetnek legalábbis az év első felében. A választás egyre közeleg, így nem valószínű, hogy addig megszületik az egyezség: míg a republikánusok a költekezések csökkentését és az adóemelések elkerülését támogatnák, addig a demokraták a kiadáscsökkentés és adóemelés kombinációjában látják a megoldást.

0 Tovább

Elnök-vezérigazgató, tíz év múlva is látunk ilyen névjegykártyát?

A menedzsment kultúra fellegvárának tekinthető Amerikában egyre inkább terjed az a nézet, mely szerint érdemes lenne a vállalati "tejhatalmat" háttérbe szorítani, így az elnök (chairman) és a vezérigazgató (CEO) pozíciókat elválasztani egymástól.

boss

0 Tovább

investor

blogavatar

A tőzsde nem kaszinó. Sokkal inkább intellektuális kihívás, ami arra sarkall, hogy még jobban megismerjük a minket körülvevő világot.

Utolsó kommentek