Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Létezhet-e vállalati ingyenebéd?

A fokozódó globális félelem következtében a befektetők értelemszerűen a biztonságot keresik, így, nem csupán a legbiztonságosabbnak tekintett fejlett világbeli állampapírhozamokban alakulnak mi manapság zéró körüli hozamok, hanem úgy fest, az egyes vállalati kötvények is hasonló trendet mutatnak a hozamok alakulása terén. Tény, hogy a spanyolok vagy az olaszok álmodni sem mernek zéró környéki finanszírozásról, a közelmúltban az amerikai, a német vagy a francia állampapírhozamok mellett a nagyobb cégek kötvényei is roppant alacsony elvárt hozam mellett kelnek el.

yo

0 Tovább

Mit venne ma az „intelligens befektető”?

Már Benjamin Graham, az értékalapú befektetések atyja is kereste azt a módszert, amellyel ki lehet választani a legjobb hosszú távú befektetést. Általában nagyon sok mutatót vett alapul, többek között kockázat, növekedés, profitabilitás mutatókat és fundamentális értékeltséget tükröző szorzószámokat. Egy egyszerű összevetésből kiderül, hogy jelenleg a befektetési bankok, illetve olyan multicégek is viszonylag olcsónak tekinthetők, mint például a HP, a Whirlpool vagy a Best Buy.

0 Tovább

investor

blogavatar

A tőzsde nem kaszinó. Sokkal inkább intellektuális kihívás, ami arra sarkall, hogy még jobban megismerjük a minket körülvevő világot.

Utolsó kommentek