Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megkongatta a vészharangot a forint felett a topmenedzser

A Richter híresen konzervatív és megbecsült vezérigazgatója, Bogsch Erik az Origónak adott interjújában tért ki a forint árfolyamára. Véleménye szerint a forint jelenleg is túl erős, ami torzítja a piaci viszonyokat, leépítésekhez vezet, ráadásul az ország versenyképessége sem igazolja ezt. Volt már hasonló: amikor Bogsch 2008-ban felemelte a szavát, fél év alatt 80 forintot gyengült a forint az euróval szemben.

euróérmék

1 Tovább

Mit venne ma az „intelligens befektető”?

Már Benjamin Graham, az értékalapú befektetések atyja is kereste azt a módszert, amellyel ki lehet választani a legjobb hosszú távú befektetést. Általában nagyon sok mutatót vett alapul, többek között kockázat, növekedés, profitabilitás mutatókat és fundamentális értékeltséget tükröző szorzószámokat. Egy egyszerű összevetésből kiderül, hogy jelenleg a befektetési bankok, illetve olyan multicégek is viszonylag olcsónak tekinthetők, mint például a HP, a Whirlpool vagy a Best Buy.

0 Tovább

investor

blogavatar

A tőzsde nem kaszinó. Sokkal inkább intellektuális kihívás, ami arra sarkall, hogy még jobban megismerjük a minket körülvevő világot.

Utolsó kommentek