Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Manchester United részvénybe fektetnél? Csak óvatosan!

Már foglalkoztunk érdekes IPO-kkal, azaz elsődleges tőzsdei kibocsátásokkal itt az Investoron, de volt a napokban egy hasonló tranzakció, ami mellett nem érdemes szó nélkül elmenni: pénteken megkezdte tőzsdei pályafutását a Manchester United.

(Az IPO, azaz az inital public offering az az ügylet, aminek keretében a nem tőzsdei társaságok a széles publikumnak részvényeket adnak el, amiket egyúttal be is vezetnek a tőzsdére, így nyilvánossá válik a cég.)

0 Tovább

Elnök-vezérigazgató, tíz év múlva is látunk ilyen névjegykártyát?

A menedzsment kultúra fellegvárának tekinthető Amerikában egyre inkább terjed az a nézet, mely szerint érdemes lenne a vállalati "tejhatalmat" háttérbe szorítani, így az elnök (chairman) és a vezérigazgató (CEO) pozíciókat elválasztani egymástól.

boss

0 Tovább

Walt Disney: mesés kitörés

Tegnap épp arról értekeztünk, mennyire jó jel, ha egy részvény új éves vagy több éves (netán történelmi) csúcsra fut, és ezeket a részvényeket kell keresnünk. Na, a Walt Disney pont ilyen, ezekben a pillanatokban is új történelmi magasságokban jár, miközben az elmúlt hetek nagy részvénypiaci zakóiból szépen kivonta magát. Azt mondhatnánk, ideális a kép.

0 Tovább

investor

blogavatar

A tőzsde nem kaszinó. Sokkal inkább intellektuális kihívás, ami arra sarkall, hogy még jobban megismerjük a minket körülvevő világot.

Utolsó kommentek